«

»

Feb 13

Gör fint i badrummet

Ett hem är inget hem om det inte finns en härlig relaxavdelning att återhämta sig i. Precis så sa min fru när hon berättade att hon kontaktat http://gbgbygghantverk.se/badrumsrenoveringar/ för att ta en titt på vårt badrum. Vi köpte en gammal villa från 50-talet med allt vad det innebar. Det fanns detaljer i köket som var ordnade och hade blivit riktigt bra. Dock så var badrummen det som kanske var mest i behov av att göras i ordning. Det fanns handfat och WC-stol men det fanns ingen som helst kran som fungerade. Det fina med att få renovera badrummen är att du själv är med och sätter din egen prägel på själva jobbet.

Tips för badrumsrenoveringen

VI har samlat på oss en hel del tips jag tänkte andra kunde ha nytta av då det görs en badrumsrenovering. Först och främst är det bra att ta in en hantverkare som är certifierad för säker vatten. Det gör försäkringsbolagen glada och du kan också vara säker på att de som jobbar hemma hos dig har en god arbetsvana och kan hur vatten ska hanteras i ett våtutrymme. Därefter kan det vara läge att ta reda på vad som är bäst när det gäller att demontera äldre möbler såsom.

Tanken var att kolla vad för material som finns i badrummet då det blir lättare för byggfirman att bedöma pris och tidsåtgång samt vad som skulle kunna ersätta befintligt material. Vi märkte att det krångligaste med vårt badrum var att riva ut den linoleummattan som låg på golvet. Det tog över två dagar att börja renoveringen av badrummet bara genom att dra bort den och ånga bort det lim som fäster mattan i golvet. Resterande del av renoveringen var en barnlek, att knacka ner gammalt kakel var en fröjd. Som vanlig person och inte fackman kan du hjälpa byggfirman rejält om du går in med en hammare i badrummet och plockar bort det som sitter på väggarna på ett lugnt och metodiskt sätt. Skruvar du ner badrumsmöblerna vinner du i stort sett alltid en dag eller två av de dagar som annars faktureras dig. Det är också bra om du tar med dig en skiftnyckel och en mattkniv. Då kan du stänga av vattnet och lossa på bultarna som håller toaletten. Det är också då det blir ett jobb för mattkniven att skära bort silikonet som håller fast toaletten. Sist men inte minst om du har ett spegelskåp så se till att dra ur proppen för badrummet så kan du plocka ner det själva också utan att du får en stöt.