Lista med löparskor

Nu är jag äntligen tillbaka med mina granskningar av löparskor. Har fått byta domän till denna. Fick med mig lite av mitt material men det viktigaste är att en av mina gamla mäster löpare har börjat blogga igen. Benni har valt att skriva om sin topplista på löparskor, den är väldigt informativ och den har med sig ett flertal aspekter som endast löpare av hans kaliber klarar av att leverera. Ett par av hans storheter är formågan att dela upp löparna i relativt lättförstådda kategorier och på så vis kunna se till så att alla känner sig bekväma när de läser.

För er som inte vet har Benni klarat en mara på under 3timmar och Göterborgsvarvet fixade han på en timme och arton minuter. Han är också den personen som mest tjatat om att det finns flera olika kategorier av löpare och kopplat det till hur det faktiskt ser ut i löparspåren och vilka tider som de olika typerna av löpare presterar. Han gör också kopplingen mellan erfarenhet och deras utrustning. Många av elitlöparna kör på Asics med de nere i amatörleden är vanligare med Puma, Reebok och Nike. För att kunna navigera sig genom alla dessa bitar brukar Benni ge ut en lista över löparskor.

De som jag tar med mig från den listan är främst hur de olika tillverkningen och materialet är på skorna. En del modeller tillverkas för att användas och brukas under flera år, andra löparskor byggs för att hålla en säsong. Det var inger jag hade en aning om förrän jag läst igenom topplistan. Benni delar också in skorna på ett annat sätt än vad skomärkena gör, han gör det utifrån personen som tar på sig skon och springer de där milen som krävs för att kunna klara av loppet. Han kör en egen typ av kategorisering där löparen och vad han klarar av är utgångspunkten, inte hur skon är uppbyggd. Vilken studs sulan har och hur hårt skon sitter om vristen.  Hela grejen görs baklänges vilket får till följd att du som läsare kommer att känna dig som fisken i vattnet när du läser igenom listan.